- A cikória nagy mennyiségben tartalmaz többféle, az emésztőrendszeri baktériumflóra számára igen hasznos rostanyagot.
- A kávézás lehetőséget ad a tej fogyasztására is. Ez pedig lényegesebb tényező, mint hinnénk, hisz minden egyes alkalom a kalciumbevitelünket erősíti.
- Kevés cukrot hazsnáljunk, hisz így kiemelhetjük a kávé valódi zamatát, és a kalória bevitelünk sem szökik az egekbe!
- Próbáljunk ki új, különleges kávérecepteket, mint például az indiai konyha egyik specialitását, a fahéjas joghurtos kávét.
Íme a hozzávalók: 3,5 dl hideg kávé; 3,5 dl natúr joghurt; ízlés szerint cukor; őrölt fahéj.
Elkészítés: Turmixoljuk össze a hozzávalókat, majd öntsük poharakba. Az italok tetejét díszíthetjük is a fahéjjal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése