2012. január 19., csütörtök

Kávéfogyasztás

A javasolt kávéfogyasztási mennyiséget és gyakoriságot számtalan tényező befolyásolja, a legideálisabb az, ha figyelembe vesszük az életkorunkat, a pillanatnyi fizikai, szellemi állapotunkat és a napszakot.Hazai ajánlások szerint a napi három csésze kávé a kiegyensúlyozott étrend része lehet. Akiknek magasabb a vérnyomása, azok számára a cikóriatartalmú kávék lehetnek ideálisak, melyekben kevesebb a koffein.
  • A cikória nagy mennyiségben tartalmaz többféle, az emésztőrendszeri baktériumflóra számára igen hasznos rostanyagot.
  • A kávézás  lehetőséget ad a tej fogyasztására is. Ez pedig lényegesebb tényező, mint hinnénk, hisz minden egyes alkalom a kalciumbevitelünket erősíti.
  • Kevés cukrot hazsnáljunk, hisz így kiemelhetjük a kávé valódi zamatát, és a kalória bevitelünk sem szökik az egekbe!
  • Próbáljunk ki új, különleges kávérecepteket, mint például az indiai konyha egyik specialitását, a fahéjas joghurtos kávét.
Íme a hozzávalók: 3,5 dl hideg kávé; 3,5 dl natúr joghurt; ízlés szerint cukor; őrölt fahéj.
Elkészítés: Turmixoljuk össze a hozzávalókat, majd öntsük poharakba. Az italok tetejét díszíthetjük is a fahéjjal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése