
Vérnyomást csökkent!
A 60-70%-os kakaótartalommal rendelkező csokoládé remek vérnyomáscsökkentő. Az étcsokoládéból elegendő napi 100 grammot elnassolnunk, hogy ötödére csökkenjen a szívinfarktus vagy a szélütés esélye. Az étcsokoládé hatására az erek több értágító anyagot termelnek, ez okból kifolyólag alkalmas a csokoládé a vérnyomáscsökkentésre, mivel csökkenti a vérlemezkék összetapadását.
Aktívvá tesz!

A kávéhoz és a teához hasonlóan koffeint tartalmaz, éppen ezért a csoki evés segít a frissességünk és az éberségünk megőrzésében. Egy fél tábla fekete csoki kb. 25-30 mg koffeint tartalmaz, így nem csoda, hogy segít a tanulás és a koncentrációt igénylő tevékenységek során. Ha több csokoládét eszünk, akkor figyeljünk oda, hogy más ételekből kevesebbet együnk, így elkerülhetjük azt, hogy elhízzunk.
Szépít!
A fekete csokoládé flavonoidokat tartalmaz, éppen ezért hatására javul a bőr vér-, illetve vízellátása, így bőrünk láthatóan és érezhetően szebb, puhább és rugalmasabb lesz. Bőrünk szépségének megőrzése és fenntartása miatt tehát érdemes mértékkel egy kis csokoládét is minden nap megennünk.
Viszont nem hiába van a mondásunk, hogy jóból is megárt a sok, az egészség- és szépségmegőrző hatásra hivatkozva nem érdemes napi több táblányit fogyasztanunk semmilyen csokoládéból sem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése